Neem contact met ons op
033 - 257 17 77

LED verlichting

LED verlichting is zeer efficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast biedt het talloze mogelijkheden wat betreft de lichttoepassingen. Op deze pagina informeert Geba Install u over wat LED verlichting nu precies is, en wat de voordelen zijn ten opzichte van andere soorten verlichting.

Wat is LED verlichting?

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode. Simpel gezegd is LED verlichting een elektronische lichtbron die (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ouderwetse gloeilamp) geen gebruik maakt van verbranding.

Een LED is een elektronisch halfgeleider component dat licht uitstraalt wanneer er een elektrische stroom in de juiste richting doorheen wordt gestuurd. Het licht wordt dus rechtstreeks uitgezonden. Eén LED is opgebouwd uit drie onderdelen: een chip van lichtgevend materiaal, een frame waar de chip in wordt geplaatst en een heel kleine doorzichtige behuizing. Die behuizing fungeert als bescherming voor de chip, maar is tegelijkertijd een lens. Eén LED is dus maar heel klein, ongeveer twee tot vijf millimeter. Echter, wanneer meerdere LEDs met elkaar worden gecombineerd, kunnen ze samen een aanzienlijke hoeveelheid licht afgeven. De kleur die door een LED wordt uitgezonden, wordt bepaald door het halfgeleider materiaal waar de LED uit is opgebouwd. Het is tegenwoordig mogelijk om LEDs in elke denkbare kleur te maken.

De voordelen van LED verlichting

  • Het geeft direct en constant licht:
  • Het bevat geen zware metalen. Ze zijn dus een stuk beter voor het milieu.
  • Het gaat langer mee: Een normale TL buis gaat ongeveer 10.000 uur mee. Een gloeilamp zelfs maar 1000 tot 15000 branduren. LED lampen daarentegen hebben een brandtijd tussen de 30.000 en 50.000 uur!
  • U bespaart tot wel 60% meer energie:
  • Het kan meer hebben:  

Meer weten?

Wilt u meer weten over de voordelen van LED verlichting? Neemt u dan contact op met Geba Install! Onze verlichtingsexperts staan u graag te woord!

Meer informatie over LED verlichting? Neem contact op!
Op al onze leveringen en diensten gelden de Algemene Voorwaarden voor Installatietechniek voor consumenten (AVIC 2016) en de Algemene leveringsvoorwaarden Installerende Bedrijven (ALIB 2007).

Download de algemene voorwaarden: Consumenten | Bedrijven

Copyright GEBA Install BV - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl