Zonnepanelen

GEBA in Nijkerkerveen specialiseert zich in verschillende duurzame oplossingen. Eén van die duurzame oplossingen is het installeren van zonnepanelen. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, welke het mogelijk maken om zonlicht om te zetten naar energie. Graag informeren wij u over de voordelen en uiteraard de besparingsmogelijkheden van zonnepanelen.

Rendement

Hoeveel energie u met één zonnepaneel kunt opwekken, is afhankelijk van diverse factoren. In Nederland leveren de zonnepanelen in het westen van het land doorgaans het hoogste rendement op. Ook de hoek waarin de zonnepanelen op uw dak geplaatst kunnen worden is van invloed op wat u ermee kunt besparen; een dak op het zuiden, waarbij de zonnepanelen in een hoek van 30 graden kunnen worden geplaatst, levert doorgaans het meeste op. Wat één zonnepaneel oplevert is dus voor iedereen verschillend. Gemiddeld genomen kunt u ervan uitgaan dat u door het plaatsen van één enkel zonnepaneel ongeveer 225 kWH aan stroom per jaar kunt opwekken. Gezien het feit dat de prijzen van fossiele brandstoffen onverminderd blijven stijgen, en er steeds meer wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling zonnepanelen, is het mogelijk om 10% rendement te behalen. 

Zakelijk

Als ondernemer in Nederland kunt u van een zeer aantrekkelijk fiscaal voordeel profiteren wanneer u investeert in milieuvriendelijke producten en duurzame oplossingen. GEBA informeert u graag over welke regelingen van toepassing zijn wanneer u als ondernemer zou investeren in zonnepanelen.

Regelingen

Om het investeren in milieuvriendelijke en duurzame oplossingen te stimuleren, heeft het Ministerie van Financiën, Infrastructuur en Milieu twee regelingen in het leven geroepen: de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

Met de EIA kunt u maximaal 36% van de totale investeringskosten van uw zonnepanelen in aftrek brengen op de fiscale winst van uw bedrijf. De Vamil biedt u vervolgens de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer deze kosten worden afgeschreven; hierdoor kunt u niet alleen een rente voordeel realiseren, maar ook een liquiditeitsvoordeel. 

Voordelen

Als ondernemer investeren in zonnepanelen biedt u eigenlijk alleen maar voordelen:

  • Een aantrekkelijk fiscaal voordeel
  • Een lagere energierekening
  • U helpt mee aan een betere toekomst

Meer weten?

Heeft u nog vragen over zonnepanelen, of wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot andere duurzame oplossingen? Neemt u dan contact op met GEBA in Nijkerkerveen! Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een offerte op maat voor het plaatsen van zonnepanelen. 

 

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 17:00 uur
Zaterdag
10:00 - 15:00 uur
© GEBA 2022 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl