Pelletkachels

Pelletkachels

Wanneer we spreken over verwarming, dan denkt u waarschijnlijk als eerst aan een CV-ketel en de bijbehorende radiatoren. Echter zijn er ook andere manieren om uw woning te verwarmen, en nog op een duurzame manier ook. GEBA Nijkerkerveen informeert u graag over de voordelen van pelletkachels. 

Wat is een pelletkachel en hoe werkt het?

Een pelletkachel is een slimme kachel die wordt aangesloten op uw huidige systeem. Een pelletkachel werkt op een relatief goedkope brandstof, en gaat ook nog eens zeer efficiënt met die brandstof om. Dit resulteert in een aanzienlijke besparing op uw energiekosten. 

Pelletkachels werken op houtpellets, welke verkrijgbaar zijn als houtsnippers of houtstaafjes. Deze houtpellets worden gemaakt van restafval uit de houtindustrie, of van snoeihout. De pelletkachel is voorzien van een ingebouwd reservoir. Door middel van een zogeheten wormschroef worden de houtpellets naar de vuurkorf getransporteerd, waar ze automatisch worden ontstoken. De pelletkachel regelt zelf de aanvoer van pellets en de toevoer van lucht. Het enige dat u hoeft te doen is de juiste temperatuur instellen! 

Rendement

Pelletkachels hebben een hoog rendement, wat wil zeggen dat ze bijna alle energie die ze verbruiken omzetten in warmte. Dit rendement kan variëren van 70% tot meer dan 90%. Uiteraard verschilt dit per merk en per type. GEBA levert uitsluitend pelletkachels van een hoogwaardige kwaliteit. We hebben zelfs een exemplaar met een rendement van maar liefst 96%! 

Advies op maat

GEBA in Nijkerkerveen levert verschillende soorten pelletkachels. Welk type voor uw situatie het meest geschikt is, hangt af van de grootte van de te verwarmen ruimte. Wij kunnen u hierover adviseren, en uiteraard staan wij ook voor u klaar om de gekozen pelletkachel bij u te installeren. Neemt u gerust contact met ons op!

Klik hier voor alle ISDE subsidie mogelijkheden in 2018!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 17:00 uur
Zaterdag
10:00 - 15:00 uur
© GEBA 2019 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl